top of page

CONVERTING

Bij HTR Rubber and Foam zijn vele bewerkingen mogelijk die op materialen kunnen worden toegepast waar vanuit een rol of plaatmateriaal wordt gestart.

Het zelfklevend maken van materialen of het combineren van verschillende materialen middels hitte laminatie van bijvoorbeeld celrubbers, cross linked polyethyleen foams (PE), polypropylene foams (PP), massief rubber, siliconenrubbers, polyether en polyesther foiams (PU foams), PVC foams, viltmaterialen maar ook de zogenaamde High

 

Performance Foams; de mogelijkheden bij HTR zijn werkelijk groot.
Vele bewerkingen worden in onze moderne fabriek in Eindhoven geboden zoals snijden, stansen, kiss cutting (stansen door het materiaal, door de kleeflaag maar tot op de liner) haspelen, punchen, hitte- en koude laminatie, thermovormen, vaccuumvormen, etc.

HTR heeft niet alleen meerdere laminatielijnen voor het zelfklevend maken van de diverse materialen met een pressure sensitive (kleeflagen van de diverse merken) maar heeft tevens een speciaal ontwikkelde hot melt lijmstraat voor het economisch aanbrengen van hot melt lijmlagen. 

Een modern machinepark maakt dat HTR de vele bewerkingen flexibel, snel en economisch voor u kan verzorgen. HTR combineert bijvoorbeeld het zelfklevend maken, het op breedte snijden (op band), het op lengte afkorten en het in-lijn continue printen in één arbeidsgang.

 

HTR heeft in een 13 koppen printunit geïnvesteerd die op vlakke materialen een logo of markering continue kan printen tijdens het productieproces. Weer een toegevoegde waarde zonder extra handlingskosten!

_MNR3630.jpg

 

Non cross linked PE
Siliconen rollen/platen
Poron®  (high performance foam)
Bisco®  (high performance foam)
PVC foam
Vilt materialen 
Zelfklevende materialen

 

Een greep uit mogelijke materialen

Massief rubber rollen/platen
Celrubber rollen/platen
Mosrubber rollen/platen
Cross linked polyethyleen (PE foam)
Polyether foam (PU foam)
Polyesther foam (PU foam)
Granulaat rubber

En diverse combinaties hiervan

Bewerkingen

Stansen
Snijden
Kiss cutting (precisie stansen)
Ponsen
Automatisch wikkelen op spoelen
Zagen
Aanbrengen zelfklevende lagen
Hitte- en koude laminatie
Afkorten
In-line thermoforming

CNC snijden

In-line printing

Thermovormen

vaccuumvormen

Ontwerp: Tekst
Ontwerp: Over het bedrijf
bottom of page