top of page
extrusion-3.webp

EXTRUSIEPRODUCTEN

Extrusieproducten worden eindloos gemaakt

Rubberprofielen worden gemaakt door middel van extrusie. Hierbij wordt het rubber door een matrijs geperst waardoor het zijn vorm krijgt. In de matrijs zitten uitsparingen die het rubber zijn vorm geven. Geëxtrudeerde rubberprofielen worden bijvoorbeeld gebruikt om ramen en deuren af te dichten, als antislipprofiel en als beschermings- of stootrand. Onze adviseurs geven u graag meer informatie over extrusieproducten.

EXTRUSIEPRODUCTEN: Over het bedrijf

Ontelbaar veel mogelijkheden

De meeste extrusieproducten maken we op maat, de mogelijkheden hiervoor zijn vrijwel onbeperkt. In samenwerking met onze opdrachtgever ontwerpen we een profiel, waarvoor vervolgens een matrijs wordt gemaakt. De matrijzen worden meestal op maat gemaakt voor profielen exclusief voor onze opdrachtgevers. Profielen worden zelfs gesorteerd en verpakt bij u aangeleverd als u dat wilt.

Afwerking van de rubberprofielen

Nadat een rubber de matrijs heeft verlaten gaat deze het vulkanisatieproces in waarbij het materiaal van een plastische naar een elastische staat gaat. Ook moeten we regelmatig de profielen op lengte of onder een bepaalde hoek snijden. Door verlijmen of vulkaniseren krijgen we een betrouwbare dichting in de hoeken. Alle bewerkingen voeren we natuurlijk ook voor u uit.

Eigen extrusieproduct: Smartline

HTR heeft een eigen extrusieproduct genaamd Smartline. Dit is een transparant rubber profiel waarin led verlichting is verwerkt (embedded lighting). De Smartline is ideaal als u waterdichte bescherming of een stootfunctie met signalering wilt combineren. Smartline wordt al gebruikt in bijvoorbeeld personenbussen en jachthavens.

EXTRUSIEPRODUCTEN: Tekst
bottom of page