Kwaliteit

Kwaliteit is een onderwerp dat anno 2023 geen punt van discussie meer mag zijn. Kwaliteit is binnen de organisatie van HTR Rubber and Foam volledig geborgd bij elke individuele medewerker, binnen alle productieprocessen, alle administratieve processen en binnen onze denk- en handelswijze.

HTR Rubber and Foam is niet alleen ISO 9001: 2015 gecertificeerd maar is ook één van de kleine selecte groep bedrijven die IATF16949: 2016 gecertificeerd zijn. (de wereldwijd erkende, zwaarste automotive certificering).

Toen HTR Rubber and Foam de mogelijkheden en de inhoud onderzocht om tot certificering van de IATF16949 over te gaan, onderkenden wij direct wat dit systeem, indien op juiste wijze geïmplementeerd, zou kunnen betekenen voor onze opdrachtgevers en onszelf, besloten we dit organisatiebreed als standaard in te voeren.

Elke individuele medewerker, op elke afdeling is hierin getraind, begrijpt het systeem en begrijpt wat het brengt. Bijvoorbeeld; alle projecten bij HTR worden gestart binnen een gedigitaliseerd en geautomatiseerd APQP proces waarbij alle belangrijke data in kaart worden gebracht, alle CTQ’s (Critical to Quality) worden bepaald in overleg met de klant en alle FMEA ’s die voor dit project van toepassing zijn worden geactiveerd.

De performance van HTR is hierdoor significant beter geworden en we zien dit terug in het lage aantal klantklachten die we jaarlijks zien.

Een mooi bewijs hiervan is het feit dat HTR Rubber and Foam, van de 15 jaar dat deze award bestaat, reeds 14 maal de 10 PPM AWARD van PACCAR (DAF) heeft gewonnen!

Op de relatief lage kostprijs van onze producten is de kwalitatieve performance uiteraard van grote invloed op de Total Cost of Ownership (TCO) van producten.

Dat betreft niet alleen de kwaliteit van de producten maar tevens de kwaliteit van onze ondersteuning bij het ontwerpen van de juiste vorm en de meest optimale specificaties met een scherp oog voor ‘fit for use’, levensduur, snelle montage en functionaliteit.
Ook onze nieuwste productieplant in India was slechts binnen enkele maanden ISO 9001 gecertificeerd.

We werken er hard aan om ook deze fabriek in 2024 te hebben gecertificeerd volgens IATF16949.

Hier kunt u eventueel een kopie van onze certificeringen downloaden.