top of page
Prototyping: Afbeelding

PROTOTYPING

Prototypes van uw rubber product

We maken prototypes van uw rubber of foam product nadat het ontwerp en de engineering klaar zijn. Met het prototype test u de werking, passing en verwerking van de rubber onderdelen in de uiteindelijke applicatie. Deze delen zijn volledig functioneel. Prototyping is het laatste stadium voor productie. In dit stadium is het nog mogelijk om aanpassingen te maken. Neem contact op om een prototype te laten maken van uw rubber of schuim product.
 

Besparen op gereedschappen

De kosten voor extrusie, spuitgieten en thermovormen in gereedschappen zijn niet heel hoog. We hebben hierin diverse keuzemogelijkheden om in een vroege fase, met een minimum aan kosten een juiste gereedschap te maken. We kunnen kiezen voor een 1 caviteiten matrijs (later uit te breiden), een aluminium matrijs of een proto gereedschap te maken. Met dit voordelige proto gereedschap kunnen we een beperkt aantal prototypes voor u produceren. In de praktijk is dat voldoende om de eigenschappen en werking van het rubber product te testen. Hiermee weet u zeker dat het rubber product goed werkt en u spaart mogelijk een extra seriegereedschap uit.

Van prototype tot definitief ontwerp

Zodra het prototype door u getest en voor de volle 100% goedgekeurd is, maken we een matrijs voor het definitieve eindproduct. Met deze matrijs zijn we klaar voor serieproductie. We produceren de rubber of foam producten in de afgesproken aantallen en leveren op de afgesproken datum.


Lang niet altijd echter wordt voor een proto matrijs gekozen. Vaak is de investering in gereedschappen dusdanig laag dat gelijk gekozen wordt voor proto levering uit de serieproductie matrijs. 

Prototyping: Onze producten
bottom of page