top of page

VORMDELEN

Vormdelen in alle rubbersoorten
Vormdelen leveren we in alle rubbersoorten zoals EPDM, Chloropreen, Nitril, natuurrubber, siliconen, NR, Viton,etc. We hebben de kennis en ervaring in huis om vormdelen te leveren voor elke denkbare driedimensionale vorm. Maatwerk is de norm bij vormdelen. Wilt u vormdelen laten maken? Neem contact met ons op voor een voorstel.

Productietechnieken

We produceren vormdelen door middel van spuitgieten, compressievormen, transfermoulding of LSR. Ook vormdelen met combinaties van compression moulding en metaal komen regelmatig voor. Het rubber wordt dan in de matrijs op het metaal gevulkaniseerd. De verbindingen tussen de 2 materialen is niet meer los te krijgen.

Spuitgieten

Bij spuitgieten wordt er automatisch een hoeveelheid ongevulkaniseerd rubber onder hoge druk in een matrijs gespoten.

Compressiepersen

Bij compressiepersen wordt er een vooraf afgewogen hoeveelheid rubber handmatig in een matrijs gelegd waarna deze het rubber door middel van druk in de juiste vorm perst.

Transferpersen

Transferpersen is een variant van compressiepersen. De handeling is dezelfde als bij compressie persen alleen wordt het compression moulding niet direct in de matrijs geplaatst. Het rubber wordt door een stamper in de matrijs geperst.

LSR (Liquid Silicone Rubber)
LSR is een volautomatisch 2 componenten vloeibaar siliconen mengsel dat onder temperatuur en hoge druk wordt geïnjecteerd in een matrijs. Door de specifieke karakteristieken kunnen zeer kleine maatvoeringen en zeer dunne wanden gerealiseerd worden.

Alle vormen mogelijk

Er zijn geen beperkingen tot de vormen. Zo leveren we glasheldere transparante delen, geschuimde vormdelen, vouwbalgen en beschermhoezen. Ook vormdelen met een verlopende diameter of wanddikte verzorgen we graag voor u. Vanzelfsprekend leveren we alles volgens de afgesproken normen en toleranties.

Ontwerp: Tekst
Ontwerp: Over het bedrijf
bottom of page