top of page
HTR-407-Edit.jpg
HTR-426-Edit.jpg
HTR-410-Edit.jpg

VORMSLANGEN

Vormslangen kunnen zo’n beetje alle vormen aannemen en zijn duurzaam dankzij de eigenschappen van rubber. Door hun flexibiliteit compenseren vormslangen toleranties vrij makkelijk. Het rubber voorkomt ook trillingen en bespaart gewicht en kosten ten opzichte van bijvoorbeeld metaal. Onze klanten gebruiken vormslangen onder andere voor vloeistofdichte verbindingen, air intake hoses, turboslangen, koelwaterslangen, en brandstofslangen. We doen u graag een interessant voorstel. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

Maatwerk vormslangen in grote oplages

Grote series vormslangen die alleen uit rubber bestaan kunnen uiteraard aangeboden worden door deze te produceren in spuitgietmatrijzen. Complexe vormen, verschillende rubbersoorten (afhankelijk van de applicatie) hardheden en specificaties; het is allemaal mogelijk.

Wanneer er echter inlages nodig zijn (vanwege een eventuele benodigde werkdruk of barst druk), of een zijslang aan een slang moet zitten, of een verlopende diameter heeft of een metalen ventiel nodig is, etc. dan worden de vormslangen op een doorn gemaakt. Ook hier kunnen alle verschillende rubbersoorten zoals EDPM, NBR, Siliconen, Viton (Fluor elastomeer) etc. voor ingezet worden en die kunnen uiteraard ook in grote series gemaakt worden.

 

Indien een vormslag uit 1 diameter bestaan en uit een constante dikte kunnen deze slangen, ook met een inlage, geectrudeerd worden waarna deze eventueel ook op een vorm-doorn geplaatst kunnen worden om deze zo in een bepaalde vorm te laten verlopen.

Ook vormslangen in kleine oplages
Voor kleinere oplages worden de vormslangen op een doorn gemaakt. De vormslangen worden handmatig opgebouwd, waarna deze in een autoclaaf worden gevulkaniseerd. De meeste vormslangen in kleine oplage maken we in onze vestiging in India zodat de kosten beheersbaar blijven. Uiteraard nemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen ook zeer serieus in onze buitenlandse vestigingen.

Ontwerp: Tekst
Ontwerp: Over het bedrijf
bottom of page