top of page
HTR-530-Edit.jpg
HTR-538-Edit.jpg
HTR-531-Edit.jpg

PROFIELEN

Rubber profielen kunnen worden ingezet als afdichtingen of afscherming van scherpe randen, afdichting, trillingsdemper, afschermen van een scherpe rand, acoustische dichting, gap filler etc. Bij HTR kennen wij geen standaard profielen. Wij ontwikkelen voor iedere toepassing een optimaal profiel. Optimaal is natuurlijk de functie die vereist wordt in de applicatie maar ook rekening houdend met wensen als levensduur, monteerbaarheid, etc. De tool investeringen voor een rubber profielen zijn relatief laag in vergelijk met bijvoorbeeld spuitgietmatrijzen. Echter is de minimale afname bij rubberextrusie wel vaak groter dan gedacht. Dit komt aan de ene kant omdat er een minimale hoeveelheid rubbercompound speciaal moet worden gemixt. Aan de andere kant zijn rubber extrusielijnen erg lang waardoor al een aanzienlijke opstartlengte ontstaat bij de setting van de lijn.

HTR kan rubber extrusie aanbieden in alle mogelijke rubbersoorten, afhankelijk van uw applicatie, zoals bijvoorbeeld:


EPDM        
NR        
SBR        
Cr       
Hnbr       

Extrusie kan geschieden in één component maar uiteraard kan HTR ook co-extrusie verzorgen waarbij 2 componenten in één profiel kunnen worden gevormd.
Combinatie van 2 verschillende hardheden, combinatie van massief met een celrubber of een combinatie van 2 verschillende rubbersoorten zijn mogelijk.


 

Siliconen (VMQ)

NBR-PVC

FKM (Viton)

Nbr

etc.

Ontwerp: Tekst
Ontwerp: Over het bedrijf

MOGELIJKHEDEN

Naast de eindloze extrusie is uiteraard maatwerk mogelijk;

- Bekleed met een PU basis laklaag (tegen     squeak geluiden en ten behoeven van afwaaien    van waterdruppels).
- Profielen kunnen (deels) beflockt worden.

- Profielen kunnen een coating krijgen zodat         deze makkelijk te monteren zijn.
- Profielen kunnen met talk uitgevoerd worden
- Profielen kunnen een kleeflaag krijgen (waarin   we onderscheid maken tussen een zgn.  “assemblage hulp, wat een tijdelijke verkleving   geeft, en een duurzame verlijming waarbij het   profiel blijvend en met veel kracht verlijmd is   aan het oppervlak) etc. 

Op lengte afkorten, tot ring verlijmen/vulkaniseren of het tot kader verlijmen/vulkaniseren. Voor het verbinden zijn er diverse lijmtechnieken en vulkanisatietechnieken. HTR overlegt graag met u de verschillende mogelijkheden.
 

bottom of page